Privatlån – låna online

Ett privatlån är en speciell lånetyp som erbjuds av de flesta banker, men även av andra låneföretag, då privatlån, även kallade blancolån eller kundlån, tillhör de allra mest populära och vanliga lånetyperna i Sverige. Anledningen till detta är att ett privatlån kan tas på ett valfritt belopp, och man behöver inte heller tala om vad man ska ha lånet till då man ansöker. Därför är det ett lån som verkligen passar många situationer och många olika typer av låntagare.

Jämförelse av privatlån

Innan du sticker iväg och tar ett privatlån, finns det dock några saker du bör känna till. Här kommer en lista på de viktigaste av dem:

Prisskillnaderna är stora
Detta beror på att varje bank eller lånegivare får lov att bestämma räntor och priser för sina egna privatlån själva. Det är därför alltid viktigt att jämföra priser på privatlån innan man tar ett, för att försöka undvika att man betalar för höga avgifter och räntor i onödan.

Du kan välja återbetalningstiden själv
I alla fall hos de flesta lånegivare. Många tror att detta främst har betydelse när det gäller hur länge man har kvar lånet och behöver betala av på det, men utöver detta kan den återbetalningstid man väljer till mycket stor del påverka hur stor den månadskostnad som man får på lånet blir. Vi rekommenderar därför att du väljer återbetalningstid noggrant.

Se upp för tillkommande avgifter
Dessa finns förvisso inte hos alla lånegivaren, men väl hos en del. Därför är det viktigt att läsa igenom villkoren, för att se om avgifter för t.ex. att lösa lånet i förtid, att betala av extra på det då och då, för autogiro och så vidare kan tillkomma, eller rikta in sig på privatlån som helt saknar tillkommande avgifter. Det finns nämligen en del sådana också.