Blancolån

Blancolån

Blancolån är ett lån utan säkerhet vilket medför en högre ränta än t.ex. ett bolån med bostaden som säkerhet eller ett billån med bilen som säkerhet. Ett blancolån utan säkerhet medför också en högre risk för långivaren vilket ger en högre ränta jämfört med om du skulle ta ett lån med säkerhet. Det är dock inte alltid man äger något att sätta som säkerhet och då är blancolån nödvändigt.

Stor skillnad på ränta på blancolån

Räntan för blancolån kan variera från 3% för lån som betalas av på några år till flera tusen procent för lån med kortare återbetalningstid på t.ex. 30 dagar. Villkoren i övrigt kan skilja sig mycket mellan olika långivare för blancolån också, som t.ex. avi- och uppläggningsavgifter. Det är därför bra att jämföra villkor för blancolån innan du väljer vilken långivare du ska ansöka om blancolån hos. Du kan enkelt jämför villkor på blancolån på t.ex. Blancolån.nu där du även kan se betyg från tidigare kunder som också tagit blancolån.

Blancolån

Var försiktig med blancolån

Då det oftast är hög ränta på blancolån bör det ses som en sista utväg eftersom du annars kan hamna i en ekonomisk knipa om du inte kan betala tillbaka blancolånet. Var därför alltid 100% säker på att du kan sköta återbetalningarna innan du ansöker om ett blancolån. Är det inte absolut nödvändigt att låna pengar så bör du avstå och försöka ordna situationen på annat sätt. Skulle du få en betalningsanmärkning för att du inte kunnat betala tillbaka ditt blancolån så kan det bli väldigt svårt för dig att få ta blancolån eller bolån i framtiden. Det blir också svårt att handla på avbetalning och teckna mobilabonnemang.